Vabilo v delavnico DIGITALNA VARNOST


KDAJ: 16. 1. 2023 ob 9:30

KJE: dvorana UTŽO, Poljanska cesta 6, Ljubljana

INFORMACIJE: Alenka Gabriela Ščuka, e-pošta: univerza3@siol.net, tel. št. 01 433 20 90


Univerza za tretje življenjsko obdobje je pridružena partnerica v projektu Di-FIT (Digitalni fitnes dolgožive družbe), v okviru katerega organizirajo projektni partnerji delavnico na temo varne rabe računalnika in mobilnega telefona.

Vsebina:
Posebno pozornost bomo namenili varnosti računalnikov in mobilnih naprav. Pri tem bomo izpostavili gesla (kako jih upravljamo/nastavimo/si jih zapomnimo), se poglobili v mobilne naprave in njihovo varnost ter si ogledali, kako varno vzpostaviti povezavo in kako le-to prepoznati.
Del delavnice bo namenjen varni rabi aplikacij, oziroma na kaj moramo biti pozorni pri nameščanju aplikacij. Nadaljevali bomo z izzivi in težavami sporočil elektronske pošte, zaključili pa z ustreznimi viri in koristnimi povezavami.
Teoretični del delavnice bo vodila dr. Ana Kuntarič (NOVUS), v praktično izvedbo pa se bosta vključevali Špela Krenker (DU Velenje) in Manja Šmarčan (AD UNI3 Velenje).

Udeležba v delavnici je brezplačna.

Prijave: zaradi omejenega števila udeležencev v delavnici prosimo za vaše predhodne prijave, ki jih sprejema Alenka Gabriela Ščuka, e-pošta: univerza3@siol.net, tel. št. 01 433 20 90.

Projekt Di-FIT je namenjen krepitvi digitalnih kompetenc v NVO in njihovih uporabnikih, katerih ključna ciljna skupina in deležniki so starejši. Projekt sestavljajo tri nevladne organizacije iz Velenja: Društvo NOVUS, Andragoško društvo UNI3 Velenje, Društvo upokojencev Velenje. Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo RS iz Sklada za razvoj NVO, traja pa od 1.1.2022 do 31. 12. 2023.