Enajsta šola v knjigarni: Še ne videna Ljubljana


KDAJ: 3. 1. 2023 ob 11:00

KJE: Knjigarna Konzorcij, Mladinska knjiga, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Člani študijskega krožka Spoznajmo svoje mesto in domovino so pod mentorstvom mag. Olge Paulič  preteklo študijsko leto namenili raziskovalnemu projektu ŠE NE VIDENA LJUBLJANA. V projektu so preučevali ljubljanske zanimivosti in znamenitosti, ki jih na sprehodih po Ljubljani sicer videvamo vsak dan, vendar jih dostikrat spregledamo, ali ne vemo, komu ali čemu so namenjene.

Člani krožka so arhitekturne in druge zanimivosti poiskali v različnih predelih mesta, jih s pomočjo fotografij in zgodovinskih virov raziskali, opisali, povezali z drugimi umetnostno-zgodovinskimi spoznanji, aktualnimi dogajanji in svetovno kulturno dediščino ter jih zapisali v zborniku z istoimenskim naslovom »Še ne videna Ljubljana«. Na srečanju v Enajsti šoli v knjigarni nam bodo člani študijskega krožka v sliki in besedi predstavili nekaj izbranih zanimivosti našega mesta.

Lepo vabljeni!

Enajsta šola v knjigarni je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Knjigarne Konzorcij, Mladinske knjige.