Srečamo se v kinu

Medtem ko vas ni bilo


KDAJ: 7. 7. 2020 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Za ta film so kritiki dejali, da je »močna, sočutna, intimna zgodba, ki napeto drži pozornost gledalcev«. Gre za zgodbo majhnih ljudi … in film, ki je prejel številne nagrade; na festivalu v  Cannesu, na filmskem festivalu v Torontu 2019, na Festivalu v Mill Valey 2019 in drugod.

»Mislim, da je najpomembnejša naloga filma, da pripoveduje zgodbo in nam omogoči srečanje z osebami, s katerimi želimo preživeti čas. Mora nam pomagati, da situacijo razumemo. To niso statistični podatki, to so zgodbe ljudi, ki jih poznamo, za katere nam je mar. Če je situacija nesprejemljiva, pa se pojavi tudi vprašanje: Kaj storiti? Kaj mi lahko storimo, kako se lahko zavzamemo,« pravi Ken Loach … to pa je že zgodba o tisti zavzetosti, ki nam gradi trdnost, ponos, identiteto, za kar si že 36 let nenehno prizadevamo na Slovenski UTŽO. Naš filmski program je le majhen del teh prizadevanj.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.