Srečamo se v kinu

Slavna medvedja zasedba Sicilije


KDAJ: 25. 8. 2020 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


V abonmaju »Srečamo se v kinu« vas tudi to leto avgusta vabimo na medgeneracijski ogled filmske predstave. Film traja eno uro in 20 minut, primeren je za otroke od 6. leta dalje. Film je predvajan v francoščini s slovenskimi podnapisi; ni sinhroniziran. Za varnostno razdaljo med obiskovalci v kinodvorani bo poskrbljeno. Vabljeni, oglejte si animirano filmsko predstavo skupaj s svojimi vnuki in uživajte v pravljični zgodbi in estetsko dovršeni animaciji.
Vsebina filma:
Gedeone, potujoči pripovedovalec in glasbenik, ter njegova pomočnica deklica Almerina pripovedujeta zgodbo: Sicilija pred davnimi časi. Léonce, kralj medvedov, se v reki igra s svojim sinom Toniem, ko mladiček naenkrat izgine. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje, ki so ugrabili medvedjega mladiča. Da bi rešil svojega sina, se medvedji kralj Léonce odloči, da bo s pomočjo svojega klana napadel deželo ljudi in ji zavladal.
Lorenzo Mattotti, priznani ilustrator, avtor stripov in animator, je družinsko animirano pustolovščino Slavna medvedja zasedba Sicilije posnel po več kot sedemdeset let stari istoimenski otroški knjigi priznanega italijanskega avtorja Dina Buzzatija.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.