Srečamo se v kinu

Lara


KDAJ: 14. 7. 2020 ob 10:30

KJE: Kolosej, BTC, Šmartinska cesta 152, Ljubljana; Dvorana št. 3


Nemški film, ki ga je režiral Jan Ole Gerster po scenariju Slovenca Blaža Kutina, se poglablja v zapleten odnos med materjo in sinom.

Lara Jenkins praznuje 60. rojstni dan in ima dober razlog za slavje. Njen sin Viktor, obetavni pianist, bo nastopil na najpomembnejšem koncertu svoje uspešne poti. Lara je bila tista, ki ga je v glasbenem udejstvovanju vseskozi podpirala in mu utrla pot. Vendar je Viktor že več tednov nedosegljiv in nič ne kaže, da je Lara dobrodošla na njegovem koncertu. Brez pomisleka se odloči, da bo odkupila vse preostale razpoložljive vstopnice in jih brezplačno razdelila mimoidočim. A bolj ko se Lara trudi, da bi večer minil uspešno, bolj se dogodki izmikajo njenemu nadzoru.

Film je na festivalu v Karlovih Varih prejel posebno nagrado žirije in lovoriko za najboljšo igralko, posebno pozornost pa mu je namenila tudi strokovna žirija na Liffu 2019.

Igrajo: Corinna Harfouch, Tom Schilling, André Jung, Volkmar Kleinert, Rainer Bock.

Po ogledu filma sledi pogovor dr. Filipa Breskvarja z gledalci.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.