Srečamo se v kinu

Izbrisana


KDAJ: 30. 6. 2020 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Izbrisana je slovenski celovečerni film, ki ga je napisal in režiral Miha Mazzini po lastnem romanu. Samska mamica Ana v porodnišnici ugotovi, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Bolnišnično osebje jo zaman išče v uradnih evidencah, zato po nekaj dneh zadrževanja v porodnišnici brez otroka pristane v azilnem domu, kjer inšpektor od nje zahteva ureditev statusa. Ana se znajde v absurdnem položaju. Pošiljajo jo v Kragujevac, kjer se je rodila, čeprav tam nikoli ni živela in nikogar ne pozna.

Izbrisana je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki razkriva anomalije slovenskega družbenega sistema.

Igrajo: Judita Franković Brdar, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrović, Doroteja Nadrah

Po ogledu filma sledi pogovor dr. Filipa Breskvarja z Miho Mazzinijem, avtorjem romana in režiserjem filma Izbrisana.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.