Srečamo se v kinu

Deček nevihte


KDAJ: 28. 7. 2020 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Čudovita in brezčasna avstralska klasična zgodba Colina Thielea o nenavadnem in brezmejnem prijateljstvu doživi upodobitev na velikih platnih. “Deček nevihte” je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz svoje preteklosti, ki jih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine in vez, ki sta jo spletla, je imela izjemen vpliv na njegovo celotno življenje in življenja drugih okoli njiju.

Pomembno mesto v filmu zavzame vprašanje avstralskih domorodcev, pripadnikov ljudstva Ngarrindjeri. Ker se film dogaja na njihovem ozemlju in obravnava njihovo kulturo, je bilo  sodelovanje avstralskih domorodcev pri nastajanju filma ključnega pomena: pomagali so pri scenariju, ekipo seznanili s svojimi običaji in pomagali pri izboru besed.

Igrajo: Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil, Finn Little, Erik Thomson

Po ogledu filma sledi pogovor dr. Filipa Breskvarja z gledalci.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.