Prav vsak se je sposoben učiti

Nova znanja v življenju odpirajo nove priložnosti in možnosti


Priključite se brezplačnemu usposabljanju računalništva in angleščine in z novimi znanji ohranite svojo delovno konkurenčnost in okrepite samozavest.
Neformalno izobraževanje poteka v okviru projekta Pridobivanje kompetenc 2016-2019.

Na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje v letih od 2016 do 2019 izvajamo naslednje brezplačne neformalne programe izobraževanja za zaposlene, ki so starejši od 45 let:
• Pametne naprave v službi in doma
• Angleščina
• Google okno v svet

Pogoji za vključitev v program
V izobraževanje vpisujemo posameznike, ki zadostujete spodnjim pogojem:
• imate srednješolsko ali nižjo izobrazbo,
• ste starejši od 45 let,
• ste iz Ljubljane ali okolice,
• ste zaposleni (posredujete nam potrdilo delodajalca o zaposlitvi).

Zakaj bi se sploh vključili v izobraževanje?
1. Učenje v naših skupinah je prijetno in zabavno
Prijetno učenje v malih skupinah prijateljskih odnosov, ob mentorju, ki vas želi naučiti in se bo prilagajal vsakemu od vas, bo novo in bogato doživetje. Samo v takem okolju se lahko uspešno učimo. Ne zamudite priložnosti!
2. Pri svojem delu boste z novini znanji konkurenčnejši ter učinkovitejši
Začetno računalništvo in začetna angleščina bosta utrdila vaš položaj v službi.
3. S spoznanjem, da ste se (še) vedno sposobni učiti, boste postali samozavestnejši
Brez strahu, da niste sposobni novega učenja. S pravim pristopom in potrpežljivostjo mentorja, ter spodbujanjem drug drugega in nekaj truda je učenje po večini uspešno, kar dokazujejo tudi naši zadovoljni udeleženci. Delo v majhnih skupinah je prilagojeno tudi posameznikom, ki za učenje potrebujejo več časa.
4. Novo znanje vam bo izboljšalo kakovost življenja
Nova znanja širijo obzorja, prinašajo nove možnosti in priložnosti. Nove pridobljene spretnosti, sposobnosti in čustva vam odpirajo pot v samouresničevanje. Ko boste začutili svoj napredek in uspeh, boste z učenjem želeli nadaljevati.
5. V skupinah boste pridobili nova poznanstva in prijateljstva
6. Izobraževanje je popolnoma brezplačno (vaša izobraževanja podpirajo evropska sredstva), sicer bi za tako izobraževanje plačali tudi več sto eurov.

Vsebine programov:
1. Pametne naprave v službi in doma
Seznanili vas bomo s pametnimi napravami in širokimi možnostmi njihove uporabe, ki vam olajša komuniciranje, organizacijo delovnih in domačih obveznosti. Tako boste pri svojem delu bolj učinkoviti, prihranili boste dragocen čas, pa tudi denar.
      Kaj boste pridobili z uporabo pametnih naprav?
Ste vedeli, da vam uporaba pametnih naprav med drugim omogoča tudi brezplačno klicanje v tujino? Če imate v tujini prijatelje ali družino, se boste z njimi lahko pogosteje slišali, saj ne boste imeli stroškov s klici. S pametnim telefonom lahko ustvarjate spomine, z njim lahko fotografirate in snemate video posnetke, brskate po internetu, pošiljate elektronsko pošto in mnogo drugega.
      Potrebujem predznanje?
Za udeležbo predznanje ni potrebno, delo prilagodimo vsakemu posamezniku posebej, poslušamo tudi vaše želje in potrebe, kaj se želite naučiti.
Število udeležencev: največ 15
Število ur: 50
Pričetek: september 2017
Program bo potekal tudi v mesecu septembru, prijave že zbiramo, točne datume javimo naknadno.
Kraj izvajanja: Univerza za tretje življenjsko obdobje, Poljanska ul. 6, Ljubljana
Program bo potekal trikrat tedensko po tri šolske ure na dan.

2. Angleščina
Komu je tečaj namenjen?
• Za posameznike brez predznanja tujega jezika
• Za posameznike z osnovnim predznanjem tujega jezika
Znanje tujega jezika bo okrepilo vašo delovno samozavest in vam pomagalo pri uspešnejšemu komuniciranju s tujimi strankami. Vsebino učenja bomo prilagodili vašim delovnim potrebam in naravi dela. Po zaključenem programu boste znali med drugim v angleškem jeziku predstavit sebe, svoje podjetje in izdelke. Pridobili boste besedišče vezano na vaše delo in delovno mesto.
Organiziramo skupine, kje se srečujejo popolni začetniki in predznanje jezika ni potrebno ter skupine z udeleženci, ki imajo osnovno predznanje. Povsod pa vsebine učenja prilagodimo potrebam in željam v posamezni skupini.
Pričetek: september 2017
Program bo potekal tudi v mesecu septembru, prijave že zbiramo, točne datume javimo naknadno.

3. Google okno v svet
Ponovili in nadgradili boste uporabo interneta in elektronske pošte ter se seznanili s prednostmi in možnostmi računalniških programov ter aplikacij v oblaku.
Brskanje po internetu bo postalo zabavno, informacije, ki jih iščete in potrebujete boste našli hitro in to kar doma za svojim računalnikom. Preko interneta si boste lahko rezervirali počitnice, kupili kos pohištva ali orodja ali primerjali cene izdelkov, ki jih nameravate kupit.
Število udeležencev: največ 15
Število ur: 50
Pričetek: september 2017
Program bo potekal tudi v mesecu septembru, prijave že zbiramo, točne datume javimo naknadno.
Kraj izvajanja: Univerza za tretje življenjsko obdobje, Poljanska ul. 6, Ljubljana
Program bo potekal trikrat tedensko po tri šolske ure na dan.

Ne zamudite priložnosti! Prijavite se in se nam pridružite na poti do novih osebnih kompetenc in znanj.

Število mest je omejeno, zato pohitite.

Več informacij in prijave:
petra@balis.si
Telefon: 041 779 653, 01 427 27 90

NEKAJ IZJAV UDELEŽENCEV

“Na tečaju računalništva sem preživela nekaj zelo lepih, predvsem pa zanimivih ur. Sicer že imam določena znanja s tega področja, saj v službi vsak dan več ur delam oz. preživim pred računalnikom. Na začetku sem se bala, da se na tečaju ne bom naučila nič novega. Vendar nasprotno. Vsak torek ste nam s svojim bogatim znanjem računalništva in z veliko mero potrpežljivosti predstavili nova znanja in tudi zanimivosti, ki nam bodo olajšala naše delo.
Hvala za vaš trud in upam, da boste v bodoče imeli še veliko uka željnih slušateljev.”
Irena Novak

“Z zadovoljstvom hodim na tečaj računalništva, veliko sem se naučila. Zahvaljujem se vsem, ki so nam to izobraževanje omogočili in predvsem zelo dobremu predavatelju Mihi Kržič. Hvala še enkrat.”
Vesna

“Zelo rada pridem na ta tečaj in vesela sem, da lahko sledim. Če kaj ne vem, dobim ustrezno razlago. Sedaj mi je bolj jasno veliko stvari. Hvaležna sem, da sem udeležena.”
Karmen Skubic

“Zelo rada hodim na tečaj. Profesor Miha lepo razlaga.”
Mara

“Tečaj računalništva obiskujem enkrat tedensko in lahko rečem, da ga z veseljem obiskujem. To je dobro izkoriščen čas. Predavatelj zelo lepo razlaga, veliko sem se naučila. Imamo se fajn.” 
Anica Belina

MIZS  Evropski socialni sklad