Filmski abonma Srečamo se v kinu

Koko in velika skrivnost


KDAJ: 27. 8. 2019 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


V abonmaju Srečamo se v kinu namenjamo mesec avgust medgeneracijskemu ogledu filma. Tako vas tokrat vabimo, da v kino pripeljete svoje vnuke in si skupaj ogledate animirani film Koko in velika skrivnost.

Film nas popelje v zgodbo o mehiškem dečku Miguelu, ki mu družina prepoveduje ukvarjanje z glasbo. Njegova praprababica je namreč izgnala glasbo iz družinskega življenja, ko jo je zapustil mož glasbenik. Kljub temu se Miguel trudi pokazati svoj velik talent in prepričati člane družine, da je glasba nekaj čudovitega. Sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik kot njegov idol Ernesto de la Cruz. V obupanih poskusih pokazati svoj talent se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Na tem popotovanju spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno pot odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine.

Film je primeren za otroke od sedmega leta dalje ali, kot so napisali filmski kritiki, to je »film za otroke in odrasle«.

Film je prejemnik številnih nagrad: oskarja za najboljšo animacijo in izvirno glasbo, nagrade BAFTA (nagrada Britanske filmske akademije) in zlatega globusa za najboljši animirani film ter drugih nagrad.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.