Filmski abonma Srečamo se v kinu

Bojevnica


KDAJ: 24. 9. 2019 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Islandski režiser Benedikt Erlingsson nam predstavlja filmsko zgodbo o petdesetletni Halli, ki živi skrivno dvojno življenje. Halla, energična in neodvisna ženska, priljubljena voditeljica pevskega zbora, je namreč na skrivaj tudi zavzeta okoljevarstvena aktivistka, ki se povsem sama bori proti lokalni industriji aluminija. Javnost jo pozna zgolj po vzdevku “ženska z gore”. Njena dejanja postajajo vse drznejša, saj ji uspe zaustaviti pogajanja med islandsko vlado in korporacijo, ki gradi novo talilnico aluminija. Ko pa začne načrtovati svoj največji podvig, prejme pismo, ki spremeni vse. Njeno prošnjo za posvojitev otroka so končno odobrili in zdaj jo v Ukrajini čaka majhna deklica. Odloči se, da bo, preden opusti svojo vlogo rešiteljice islandske narave, izvedla še zadnji podvig in s tem industriji aluminija zadala usodni udarec.

Film Bojevnica je poln akcije, humorja in glasbe ter prejemnik več nagrad, med njimi glavne nagrade vodomec na 29. filmskem festivalu Liffe 2018.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.