Filmski abonma Srečamo se v kinu

Bohemian Rhapsody


KDAJ: 30. 7. 2019 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


 

Film Bohemian Rhapsody je poklon glasbeni skupini Queen, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddieju Mercuryju, enemu najbolj znanih in priljubljenih glasbenikov na svetu.

Filmska zgodba spremlja strm vzpon skupine Queen skozi legendarne pesmi in revolucionarni zvok ter nato njihov zaton, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti ter njihovo ponovno zmagovalno združitev na večer Live Aid-a, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel skupino v enega najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe.

Freddie Mercury je s svojo glasbo prestopal meje in hkrati presegel mnoge stereotipe, podobno kot se glasba skupine Queen še vedno upira predalčkanju v tradicionalne žanre. Morda je ravno zato skupina takšen medgeneracijski, večkulturni in globalni fenomen.

Vir fotografije: https://www.imdb.com/title/tt1727824/mediaviewer/rm2109563392 
(Fotografija št. 86)

Film je prejel štiri oskarje: za najboljšega igralca v glavni vlogi, najboljšo filmsko montažo, najboljšo montažo zvoka in najboljše mešanje zvoka!

Scenarij: Anthony McCarten, Peter Morgan.

Režija: Bryan Singer.

Igrajo: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.