Vpis v filmski abonma Srečamo se v kinu


Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje in Kino Komuna vabita k ogledu filmskih predstav v abonmaju srečamo se v kinu 2020.

Kje: Kino Komuna, Cankarjeva 1, Ljubljana
Kdaj: vsak zadnji torek v mesecu ob 10. uri

PROGRAM ABONMAJA ZA LETO 2020 NAJDETE >> TUKAJ

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje ima dolgo tradicijo filmske kulture in izobraževanja o filmu. Pomembno je, da film lahko gledamo skupaj, da smo v temi dvorane osredotočeni nanj, da lahko svoje doživljanje in razumevanje filmske zgodbe posredujemo drugim in se ob tem bogatimo. Slika na velikem filmskem platnu in brezhibna reprodukcija zvoka omogočata, da gledalci v popolnosti doživijo film, kar v domačem okolju ni mogoče. Tudi zato smo se odločili za filmski abonma izbranih filmov.

Projekcijam sledijo pogovori Filipa Breskvarja, zdravnika pediatra, poznavalca filmske umetnosti, z mentorji in študenti Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje ter drugimi gledalci.

Cena abonmaja (12 filmskih predstav) je 36,00 € za študente Univerze za tretje življenjsko obdobje in 40,00 € za druge obiskovalce. Cena obiska posamezne filmske predstave je 4,50 €.  DDV je že vključen.

V abonma Srečamo se v kinu vpisujemo vsak dan med 9. in 20. uro v Kinu Komuna, Cankarjeva 1, do zapolnitve prostih mest. Prejeli boste abonmajski kartonček, s katerim vstopate v dvorano. Sedežni red ni določen.

»Izobraženec mora poznati vsaj šest filmskih režiserjev in njihovih stvaritev.«
(Pierre Bourdieu, francoski sociolog)