Vabilo na literarni večer


KDAJ: 9. 1. 2019 ob 19:00

KJE: Knjižnica Fužine, Preglov trg 15, 1000 Ljubljana


Mestna knjižnica Ljubljana ter članice in član študijskih skupin Ustvarjalno pisanje Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana vabijo na literarni večer v sredo, 9. januarja 2019 ob 19. uri v Knjižnici Fužine, Preglov trg 15, 1000 Ljubljana.

Članice in član študijskih skupin Ustvarjalno pisanje Univerze za tretje življenjsko obdobje pod mentorstvom slovenske pisateljice Neli Filipić pišejo predvsem kratko prozo, s katero sodelujejo na literarnih natečajih, svoje zgodbe objavljajo v literarnih in drugih revijah ter jih predstavljajo na javnih branjih. Njihovo prepričanje je, da je v pisanju, pesnjenju in ustvarjanju smisel vsega. Besede, pravijo, so obrambni zid, ki zadržuje mišljenje in občutenje, da ne ponikneta v nič.

Predstavitev so pripravile avtorice in avtor prve skupine za ustvarjalno pisanje: Alojz Demšar, Katja Furlan, Neda Luznar, Felicita Medved, Pavla Petač, Mojca Pozvek, Brigita Rupnik in Andreja Zavrl ter avtorice druge skupine: Marija Adanja,  Žarka Brišar Slana, Anita Caruso, Carmela Cizelj Kogej, Jožica Grum, Darka Lampič, Vesna Mikek, Tatjana Plevnik, Alenka Taštanoska in Dragica Zadnik Trobec.

Delček svoje ustvarjalnosti bodo predstavili z branjem odlomkov, besedila pa bodo na ogled tudi na razstavnih panojih.

Prisrčno vabljeni.

Neli Filipić, mentorica za ustvarjalno pisanje

Simona Prednik Plantev, vodja Knjižnice Fužine