Filmski abonma Srečamo se v kinu

Zemlja: nepozaben dan


KDAJ: 17. 12. 2019 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Film Zemlja: nepozaben dan je podan s humorjem, intimnostjo, čustvenostjo in osupljivim občutkom za filmsko lepoto. Je očarljiva kinematografska in prijazna dogodivščina, ki prinaša spektakularno spoznanje, da vsakdan vsebuje več nevidnih dram in čudes, kot si jih sploh lahko zamislimo.

V teku enega samega dne sledimo soncu od najvišjih gora do najbolj oddaljenih otokov, od eksotičnih do urbanih džungel. Osupljivi preboji filmske tehnologije nas prestavijo v neposredno bližino zasedbe nepozabnih likov: zebrinega mladička, ki si obupano želi prečkati naraslo reko; pingvina, ki se junaško poda na vratolomno dnevno pot, da bi nahranil svoj zarod; družine kitov glavačev, ki radi dremajo v navpičnem položaju, in lenivca, ki išče ljubezen.

»Film Zemlja: nepozaben dan nam z glasom Roberta Redforda pripoveduje preprosta, a še vedno osupljiva dejstva, na katera ob vse številnejših antropomorfizmih na vseh ravneh vse prevečkrat pozabljamo. Da nam je narava dala čudovit, a tudi krut dom, kjer se brez delitve na dobre in slabe bije boj za preživetje. Da so v naravi nekatere živalske vrste že od rojstva izpostavljene smrtni nevarnosti – plenilcem, ki pa le vzdržujejo naravni red. In tako tam, kjer bi nam Disneyjev film pričaral grozljivko z ubogimi žrtvami in zloveščimi plenilci, vidimo le dejstva, preprosta naravna dejstva.« (Vir: Denis Valič, oddaja Gremo v kino, MMC RTV SLO)

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.