Srečamo se v kinu – ODPOVEDANO

Medtem ko vas ni bilo


KDAJ: 31. 3. 2020 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Dogodek je odpovedan. O novem terminu vas bomo pravočasno obvestili.

Ricky, Abby in njuna dva otroka, starejši najstnik Sab in mlajša deklica Liza Jane, živijo v najeti hiši v Newcastlu. So ljubeča in povezana družina, a finančno jim ne gre najbolje. Ricky je zamenjal že vrsto slabo plačanih služb, Abby pa dela kot pogodbena negovalka starejših ljudi na domu in ima kljub dolgim delovnikom rada svoj poklic.

Ricky kot nekdanji gradbeni delavec išče novo zaposlitev in zagleda priložnost v veliki dostavljalski službi, kjer postane samozaposleni voznik kombija. Ricky in Abby se na vso moč trudita zagotoviti boljše pogoje za svojo družino in oba sanjata o lastnem domu. A razmere na trgu dela so neizprosne. Ob vse daljši odsotnosti staršev začnejo napetosti med družinskimi člani naraščati in ljubeča družina se začne šibiti pod težo bremena, ki ga posamezniku nalaga sodoben ekonomski sistem.

Pretresljiva drama britanskega režiserja Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

Po ogledu filma nam bo dr. Filip Breskvar predstavil ozadje filma in režiserja Kena Loacha, dvakratnega dobitnika zlate palme, ki v svojih filmih nastavlja neizprosno in kritično ogledalo sodobni neoliberalni družbi, v kateri je posameznik s svojimi socialnimi in psihičnimi stiskami vnaprej obsojen na poraz proti sistemu.

Vljudno vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.