Skupaj je bolje

Skupaj je bolje ali pravica do mesta je pravica nas vseh


Kdaj: 7. april 2022 ob 19.40

Kje: Trafika, Plečnikov kiosk na Vegovi ulici v Ljubljani

 

Temeljne pravice so pravice, ki si jih delijo vse generacije

Pravica do mesta je temeljna pravica (Henri Lefebvre). To je pravica vseh generacij in nas vseh. Soseske vseh nas so prijazne do ljudi vseh starosti. So živa tvorba, zato jih je mogoče obravnavati z več vidikov – ekonomskega, političnega, sociološkega, arhitekturnega, urbanističnega. Člani in članice projekta Dreamlike Neighbourhood pa so se odločili, da bodo skupaj razmišljali, kakšna bi njihova soseska lahko bila, če ne bi bilo ovir, kakršnihkoli ovir!

Projekt Dreamlike Neighbourhood ustvarja možnosti za starejše, da se povežejo, izrazijo, pripadajo mestu, tej materialni, socialni entiteti.

Revija Outsider v nizu svojih dogodkov pri Plečnikovem kiosku na Vegovi ulici v Ljubljani omogoča in gosti mednarodni dogodek Skupaj je bolje.

Pridite, izvedeli boste več o projektu, njegovih nosilcih, vprašanju starejših in njihovih potrebah v prostoru. O tem, kako se v starosti umakniti in opazovati življenje, kako se dobro starati v lokalnem okolju, kako ostati povezan z drugimi, o tem, kaj je urbanost starejših in s tem vseh nas.

Sodelovali bodo Mira RajhAndrej ŠolarVida Vilhar PobegajloIvica ŽontaMeta Kutin in Dušana Findeisen (UTŽO Ljubljana), Anita Rappauer (Queraum) in drugi. Projekt sofinancira evropski program Erasmus+.

Dogodek bo otvoril arhitekt Matevž Granda.

Več: https://outsider.si/trafika-skupaj-v-mestu/