Luč, kamera, pogovor o filmu

Andragoška spoznanja FF in Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje


KDAJ: 6. 12. 2016 ob 11:00

KJE: Knjigarna Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Zadnja številka znanstvene revije s področja izobraževanja odraslih Andragoška spoznanja odpira vrata v svet filma in razpravo o vlogi filma v izobraževanju odraslih. Tema ponuja širša vprašanja, kot so načini uporabe in funkcije filma v izobraževanju odraslih, pristna (ne)resnica dokumentarnega filma, pomen filmskega ustvarjanja, vloga filmske glasbe, virtualni svet, spremenjeno zaznavanje, mišljenje in posredovanje sporočil v sodobnem svetu itd.

Na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje imata filmska vzgoja in filmsko ustvarjanje dolgo tradicijo. Nedavno se je zaključil uspešen projekt igranega filma CINAGE, evropski film za dejavno staranje, pričenja se nov projekt Begunski časi ali RefugeesIN, v kinu Komuna teče abonma Srečamo se v kinu, s prispevkom te univerze je nastal Abonma za poznejša leta v Kinu Kinodvor. Ob okrogli mizi se bodo zbrali pisci in ustvarjalci, med njimi Andrej Šprah, Nives Ličen, Mitja Reichenberg Dušana Findeisen, Filip Breskvar, Tadej Fink in Meta Furlan.

Vabilo na dogodek je dostopno TUKAJ.

Enajsta šola vstopa v svoje tretje leto in je plod programskega sodelovanja med Slovensko univerzo za tretje življenjsko obdobje in knjigarno Konzorcij.