Enajsta šola v knjigarni: Zakaj skopi, zakaj razsipni? O našem razmerju z denarjem

Predava: dr. Dušana Findeisen


KDAJ: 9. 1. 2024 ob 11:00 do 10. 1. 2024

KJE: Knjigarna Konzorcij, Mladinska knjiga, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Katera prepričanja glede denarja smo posrkali v družini, od ljudi, ki smo jih imeli radi in smo jih spoštovali? Katera so morebiti prišla od vrstnikov? Katera prepričanja smo ponotranjili, ne da bi kdaj koli preverili, če jim še velja verjeti. Kako se nam je oblikoval odnos do denarja? Denimo, zakaj v otroštvu nismo zlahka dobili žepnine, zakaj morda še danes o denarju ne govorimo z nikomer, zakaj se oddaljimo od mize v restavraciji, vmes pa neopazno poravnamo račun za svoje omizje? Kako se odnos do denarja v družini prenaša iz roda v rod, četudi smo morda o prednikih slišali le to in ono in jih nismo poznali? Kako odnos do denarja slikajo pisatelji in drugi umetniki?
V času in družbi, kjer se pomen denarja krepi, nam razumevanje svojega psihološkega odnosa do denarja pomaga, da drugače ravnamo z njim. V programu Medsebojni odnosi na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje odkrivamo vpliv družine in socialnega okolja, vpliv izrečenih, zaznanih ali slutenih prepovedi in zapovedi na vsa področja in oblike našega odraslega življenja in tudi na to, kako denar ustvarjamo, porabimo in ga hranimo za težke čase.

Lepo vabljeni!

Enajsta šola v knjigarni je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Knjigarne Konzorcij, Mladinske knjige.