Enajsta šola v knjigarni: Pogovor s prof. dr. Ano Krajnc


KDAJ: 5. 3. 2024 ob 11:00

KJE: Knjigarna Konzorcij, Mladinska knjiga, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Knjiga »Naše znanstvenice. Kako so ženske soustvarjale znanost v Jugoslaviji«, ki je izšla pri Založbi ZRC SAZU, je zasnovana kot zbirka 27 profesionalnih biografij o ženskah znanstvenicah, ki so svojo znanstveno disciplino premaknile »korak naprej«. Znanstveni prispevek žensk je prikazan skozi zgodbe o njihovem delu in življenju ter širšem družbenem prispevku, ki so ga pustile za sabo.

V knjigi je prof. dr. Nives Ličen napisala prispevek o prof. dr. Ani Krajnc, zaslužni profesorici Univerze v Ljubljani in predsednici Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, ki je v prejšnjem stoletju imela ključno vlogo pri razvoju izobraževanja odraslih in andragogike v Jugoslaviji in mednarodnem prostoru. V osemdesetih letih je začela širiti idejo o izobraževanju starejših, kar je pomenilo velik premik v družbi in na področju vzgoje in izobraževanja ter spremenilo pogled na kakovost staranja.

Pogovor s prof. dr. Ano Krajnc bo vodila dr. Jovana Mihajlović Trbovc, urednica knjige.

Lepo vabljeni!

Enajsta šola v knjigarni je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Knjigarne Konzorcij, Mladinske knjige.