Enajsta šola v knjigarni: Ljubljana, moje mesto (dr. Damir Josipovič)


KDAJ: 9. 5. 2023 ob 11:00

KJE: Knjigarna Konzorcij, Mladinska knjiga, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Majsko izobraževalno srečanje v programu Enajsta šola v knjigarni namenjamo našemu mestu – Ljubljani. Ljubljana je po letih demografskega nazadovanja v devetdesetih letih začela postopno ponovno demografsko rasti. V zadnjem času opažamo predvsem izredno povečano dnevno mobilnost v mesto, medtem ko se absolutno število prebivalcev ne spreminja tako naglo. To poraja vrsto urbanističnih in urbano-geografskih vprašanj o nadaljnjem razvoju mesta. Na srečanju si bomo ogledali, kako se Ljubljana spreminja po opustitvi klasičnih popisov prebivalstva. Predstavili bomo nove vire podatkov in nekatere nove podatke registrskih popisov. Pogledali bomo nekaj zanimivih zemljevidov, grafov in tabel s podatki o migracijah, starostni in spolni sestavi prebivalstva Ljubljane ter še čem.

Dr. Damir Josipovič je višji znanstveni sodelavec na Inštitutu za narodnostna vprašanja in mentor za študijski program Ljubljana, moje mesto in svet okoli nas na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje.

Lepo vabljeni!

Enajsta šola v knjigarni je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Knjigarne Konzorcij, Mladinske knjige.