Enajsta šola v knjigarni

Mesto živi v ljudeh. Od Peglezna do Peglezna


KDAJ: 15. 11. 2022 ob 11:00

KJE: Knjigarna Konzorcij, Mladinska knjiga, Slovenska cesta 29, Ljubljana


Člani študijske skupine Trgi, ulice in stavbe okoli nas so pod mentorstvom arh. Mete Kutin preteklo študijsko leto namenili raziskovanju urbanega prostora, v katerem živijo in delujejo. Osredotočili so se predvsem na preučevanje Poljanske ceste; kjer deluje tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje. Preučevali so, v kolikšni meri sodobne arhitekturne rešitve odpirajo pot razvoju in širjenju javnega prostora ter kako te rešitve spodbujajo medgeneracijsko sožitje in spodbujajo starejše, da so aktivni del mestnega življenja.

Raziskovalni projekt so poimenovali Od Peglezna do Peglezna. V tokratni Enajsti šoli v knjigarni nam bodo mentorica arh. Meta Kutin ter članici študijske skupine, Mira Rajh in Vida Vilhar Pobegajlo, predstavile nasledke raziskovanja ter podelile z nami zbrane vtise in opažanja,  ki so jih člani študijske skupine objavili tudi na spletni strani, ki so jo sami izdelali in prispevali besedila zanjo.

Lepo vabljeni!

Enajsta šola v knjigarni je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Knjigarne Konzorcij, Mladinske knjige.