Čudo

Srečamo se v kinu


KDAJ: 19. 12. 2017 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Tomšičeva ulica 2, 1000 Ljubljana

INFORMACIJE: (01) 810 71 74


Iz vsebine filma: August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda.

Vsi njihovi pogledi se združujejo v boju za sočutje, empatijo in sprejemanje drugačnosti. Ta nepozabna zgodba prinaša v naša življenja srčnost in upanje.

Po ogledu filma bo sledil pogovor, ki ga bo vodil dr. Filip Breskvar. V pogovoru bo sodelovala mag. Marija Velikonja, študentka in zunanja strokovna sodelavka UTŽO, dolgoletna učiteljica, pedagoška strokovnjakinja in dobra poznavalka učencev z učnimi in drugimi težavami pri vključevanju v šolsko okolje.

Lepo vabljeni!