Literarni večer

Mestna knjižnica Ljubljana ter članice in član študijskih skupin Ustvarjalno pisanje Univerze za tretje življenjsko obdobje vabijo na literarni večer


KDAJ: 13. 3. 2019 ob 19:00

KJE: Knjižnica Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana


Članice in član študijskih skupin USTVARJALNO PISANJE Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana pod mentorstvom slovenske pisateljice Neli Filipić pišejo predvsem kratko prozo, s katero sodelujejo na literarnih natečajih, svoje zgodbe objavljajo v literarnih in drugih revijah ter jih predstavljajo na javnih branjih. Njihovo prepričanje je, da je v pisanju, pesnjenju in ustvarjanju smisel vsega. Besede, pravijo, zadržujejo spomin, mišljenje in občutenje, da ne poniknejo v nič.

Predstavitev so pripravile avtorice in avtor študijskih skupin za ustvarjalno pisanje: Marija Adanja, Žarka Brišar Slana, Anita Caruso, Carmela Cizej Kogej, Jožica Grum, Darka Lampič, Vesna Mikek, Tatjana Plevnik, Alenka Taštanoska, Dragica Zadnik Trobec, Alojz Demšar, Katja Furlan, Neda Luznar, Felicita Medved, Pavla Petač, Mojca Pozvek, Brigita Rupnik, Darja Vrečar in Andreja Zavrl.

Delček svoje ustvarjalnosti bodo predstavili z branjem odlomkov, besedila pa bodo na ogled tudi na razstavnih panojih.

Prisrčno vabljeni.

Neli Filipić, mentorica za ustvarjalno pisanje

Janez Sedej, knjižnica Šiška