Tivoli in spomeniki, kulturna in naravna dediščina

Univerza za tretje življenjsko obdobje na Dnevih evropske kulturne dediščine


KDAJ: 29. 9. 2015 ob 13:00

KJE: Družbeni center Bežigrad, Linhartova cesta 13, Ljubljana

INFORMACIJE: Silva Seliskar, silva.seliskar@gmail.com, 031 535 104


Učenci 6. razreda se bodo z obiskovalci dogodka »sprehodili« po parku Tivoli, naravnem in kulturnem biseru glavnega mesta Slovenije. V njem stoji veliko spomeniških plastik, ki so posvečene pomembnim Slovencem, umetnosti in športu ali pa predstavljajo mitološke zgodbe iz daljne antike. Posebno čudovite so fontane, v katerih so upodobljeni otroci in živali ter igralo Zmaj, ki je namenjeno opazovanju in igranju otrok.

Izbrali so petnajst spomenikov in fontan, ki so jim bili bolj zanimivi. Predstavili jih bodo v besedi in sliki. S slikovno računalniško projekcijo in plakati, ki so jih izdelali sami, bodo predstavili, kaj plastike predstavljajo in sporočajo, kdo jih je naredil ter zanimivosti povezane z njimi. Plakati bodo razobešeni po dvorani.
Raziskovalno delo je potekalo od septembra 2014 do aprila 2015 v okviru vsakoletnega šolskega projekta Ljubljana – moje mesto. Pri proučevanju je bilo pomembno tudi medgeneracijsko sodelovanje, saj so  z nasveti pomagali starši in mag. Olga Paulič, mentorica z Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani.

VEČ o dogodku >>

VEČ o Dnevnih evropske kulturne dediščine >>