Srečamo se v kinu

Tatiči


KDAJ: 30. 4. 2019 ob 10:00

KJE: Kino Komuna, Cankarjeva 1, 1000 Ljubljana


Film Tatiči predstavlja portret siromašne japonske družine, ki se skozi revščino prebija z drobnimi krajami. Po enem od tatinskih podvigov oče Osamu in njegov sin Šoto naletita na majhno deklico, zapuščeno v mrazu. Po začetni zadržanosti Osamujeve žene jo družina sprejme k sebi, še posebej potem, ko jim deklica pove podrobnosti o svojem težkem življenju. Čeprav razširjena družina še naprej ostaja revna, so njeni člani skupaj srečni, a le dokler nepričakovani dogodek ne razkrije skrivnosti, ki trdne vezi med njimi postavi pred resen preizkus.

Japonski režiser in scenarist Hirokazu Koreeda nam predstavlja film o sodobnih socialnih in družinskih odnosih, ki dokazuje, da je moč najti uteho in nežnost tudi v ekonomsko najšibkejših razmerah.  Po ogledu filma bo pogovor z gledalci vodil dr. Filip Breskvar.

Film je prejemnik Zlate palme na festivalu v Cannesu leta 2018, nagrade za najboljši mednarodni film na festivalu v Münchnu, nagrade za najboljši film na festivalu v Vancouvru in drugih prestižnih filmskih nagrad.

Lepo vabljeni!

Filmski abonma Srečamo se v kinu je plod programskega sodelovanja Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in Kina Komuna.