Literarno ustvarjanje v tretjem življenjskem obdobju

Okrogla miza ob Svetovnem dnevu knjige


KDAJ: 22. 4. 2016 ob 15:00

KJE: UTŽO Ljubljana, Poljanska cesta 6, dvorana

INFORMACIJE: Urša Kramberger, 01 433 20 90, info@univerzatri.si


Na svetovni dan knjige se pridružujemo vseslovenskemu in mednarodnemu dogodku Noč knjige, ki slavi literarno ustvarjanje in spodbuja branje knjig kot temeljni gradnik družbene kulture. Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani se dogodkom pridružuje z okroglo mizo o literarnem ustvarjanju v tretjem življenjskem obdobju.

Svoje izkušnje in poglede na literarno ustvarjanje bodo predstavili: prof. dr. Ana Krajnc, ki bo spregovorila o svobodi učenja in ustvarjanja, ki jo omogoča tretje življenjsko obdobje; Evelina Umek, prevajalka in pisateljica, avtorica številnih del o življenju Tržaških Slovencev ter študentka UTŽO Ljubljana; Ema Andoljšek, mentorica za nemščino na UTŽO Ljubljana in avtorica knjige Le tülku vam povejm; dr. Mateja Mahnič, mentorica za ustvarjalno pisanje ter Lado Rogelj in Marko Veber, člana študijske skupine Od branja do pisanja na UTŽO Ljubljana.

Pogovor bo vodila Alenka Steindl, avtorica literarnih del Zgodbe iz maminega albuma in Varuh srca, študentka novinarstva in angleščine na UTŽO Ljubljana. Več

Lepo vabljeni!

Prijavite se