Kako pomagam učencu pri učenju?

Predavanje


KDAJ: 22. 5. 2017 ob 18:00

KJE: Dvorana, Poljanska cesta 6, Ljubljana

INFORMACIJE: polona.kelava@guest.arnes.si


Kako pomagam učencu pri učenju? Danes ni več čas za »poučevanje« v klasičnem pomenu te besede. Računalnik je premagal človekove možgane kot »skladišče znanja«, zato moramo usposobiti učenca za sprejemanje, poenostavljanje, obvladovanje in uporabo znanja. Učenje je delo, ki se ga je treba naučiti. To še celo velja za učence z disleksijo in seveda za njihove starše, da bi bila njihova pomoč pri otrokovem učenju čimbolj učinkovita.

Kot primer smotrnega učenja bo predavateljica ob koncu predavanja predstavila metodo mavrične angleščine – temelje jezika na eni sami preglednici v sedmih barvah. Barve in enostavnost mavrične angleščine bo predvsem učencem z disleksijo v pomoč pri prizadevanjih – poenostaviti učno snov.

Dušica Kunaver, prof. je upokojena profesorica angleščine in ruščine, pisateljica, predavateljica, zbiralka ljudske dediščine. Izdala je več kot devetdeset knjig, mnoge s področja anglistike in alpinizma. Prejela je, najvišjo republiško nagrado na področju šolstva za življenjsko delo (1995) in priznanja Zavoda za šolstvo in Andragoškega centra Slovenije ter bila leta 2002 nominirana za Slovenko leta.

Predavanje je brezplačno.