Delavnici animiranega filma za otroke z disleksijo


KDAJ: 28. 6. 2016 ob 10:00

KJE: UTŽO Ljubljana, Poljanska cesta 6, dvorana

INFORMACIJE: Andreja Goetz, andreja.goetz@animateka.si


V prvem tednu šolskih počitnic bo Slon, društvo za izvajanje filmske vzgoje v sodelovanju z zavodom PET pasjo enoto terapevtov in Inštitutom za disleksijo organiziral dve 4-urni delavnici animiranega filma namenjeni otrokom z disleksijo od 8-13 leta starosti.

Vsebina:

Na delavnicah se bomo ob strokovnem vodstvu mentorice iz zavoda PET najprej spoznali z našimi pasjimi gosti in o njih izvedeli marsikaj zanimivega in uporabnega. Kako na primer pravilno pristopamo do psa, kako se pravilno obnašamo ob njem, kako ga negujemo in druge stvari, ki jih je dobro poznati, če smo lastnik psa ali pa pridemo z njim v stik.

Po uvodnem delu bomo o tej temi pod vodstvom mentoric društva Slon izdelali zanimiv in hkrati poučen animirani film. Iz kolaž papirja bomo izdelali like in ozadja ter jih animirali v tehniki stop-motion (slika po sliko). Končni izdelek bo kratka animacija, s katero bomo te koristne nasvete o ravnanju s psom lahko prenesli tudi drugim otrokom.

Delavnici nudita priložnost, da se otroci z disleksijo na njim primeren način preizkusijo na področju ustvarjalnosti, ki jo v okvirih vzgojno izobraževalnih ustanov ne bi srečali, poleg tega pa skozi ustvarjalni proces razvijajo strategije reševanja problemov, strategije na področju načrtovanja, učenja, branja, ki so, zaradi dekontekstualizacije »klasičnega učnega procesa«, frontalnega pouka lažje dosegljive in neobremenjujoče, saj so podane skozi aktivni, ciljno usmerjen ustvarjalni proces. Namen prisotnosti terapevtskih psov je, poleg spoznavanja pravilnega pristopa do teh najbolj razširjenih domačih ljubljenčkov tudi ta, da z njihovo pomočjo udeležencem nudimo tistega »pomembnega drugega«, ki mu lahko zaupa, ne obsoja in je pred njim lahko sproščen.

Delavnici bodo vodili:

  • Terapevtski par Nina Mitrič in Avša (zavod PET)
  • Andreja Goetz in Jelena Dragutinović (društvo Slon)

 Udeležite se lahko ene ali obeh delavnic. Delavnici sta brezplačni, število mest je omejeno.

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca

Vabljeni!