Delavnici animiranega filma za otroke z disleksijo


V sodelovanju z Animateko Slon in Zavodom PET smo 28. in 29. junija 2016 izvedli dve delavnici animiranega filma za otroke z disleksijo.
Na delavnicah so se otroci ob strokovnem vodstvu mentorice iz zavoda PET najprej spoznali s pasjimi gosti in o njih izvedeli marsikaj zanimivega in uporabnega: kako na primer pravilno pristopamo do psa, kako se pravilno obnašamo ob njem, kako ga negujemo in druge stvari, ki jih je dobro poznati, če smo lastnik psa ali pa pridemo z njim v stik.
Po uvodnem delu so o tej temi pod vodstvom mentoric iz Društva Slon izdelali zanimiv in hkrati poučen animirani film. Iz kolaž papirja so izdelali like in ozadja ter jih animirali v tehniki stop-motion (slika po sliko). Končni izdelek je kratka animacija, s katero so te koristne nasvete o ravnanju s psom prenesli tudi drugim otrokom.

Delavnici sta ponudili priložnost, da so se otroci z disleksijo na njim primeren način preizkusili na področju ustvarjalnosti, ki jo v okvirih vzgojno izobraževalnih ustanov ne bi srečali, poleg tega pa so skozi ustvarjalni proces razvili strategije reševanja problemov, strategije na področju načrtovanja, učenja, branja.

Fotogalerija