4. mednarodni festival znanja in kulture starejših Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje

Kozjansko v sliki, pesmi in besedi


KDAJ: 20. 4. 2017 ob 9:30

KJE: Kulturni dom Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 20

INFORMACIJE: Alijana Šantej, univerza-3@guest.arnes.si, 01 433 20 90


Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje pripravlja 2o. aprila 2017 v Šmarju pri Jelšah 4. mednarodni festival znanja in kulture starejših.

Gostiteljica in soorganizatorica festivala je Knjižnica – Univerza za tretje življenjsko obdobje Šmarje pri Jelšah. Poudarek festivala s tematskim naslovom Kozjansko v sliki, pesmi in besedi je učenje in ustvarjanje starejših na področju zgodovine, umetnosti, ljudskega in glasbenega izročila kozjanske regije.

Na festivalu se bodo predstavile UTŽO Šmarje pri Jelšah, UTŽO Rogaška Slatina, UTŽO Šentjur, UTŽO Zagreb, UTŽO Ljubljana in Zveza društev upokojencev Slovenije.

Po odmoru bo v popoldanskem delu od 14.30 do 16.30 ure potekal posvet na temo Vloga znanja in kulture za socialno vključenost starejših. Uvodna predavateljica bo Gertraud Dayé iz Gradca, iz organizacije Active Senior Citizens Graz. Po predavanju sledi razprava, ki jo bo moderirala prof. dr. Ana Krajnc. Za prevajanje bo poskrbljeno.

Vzporedno s posvetom bosta od 14.30 do 16.30 potekala dva izbirna študijska obiska:
– Muzej baroka Šmarje pri Jelšah in cerkev svetega Roka
– Baročna cerkev na Sladki Gori in Lemberg pri Šmarju (organiziran avtobusni prevoz).

Prosimo za vaše predhodne prijave z navedbo dogodka, ki se ga boste udeležili v popoldanskem delu festivala (posvet Znanje in kultura za socialno vključenost starejših ali obisk muzeja baroka v Šmarju in cerkev svetega Roka ali obisk Sladke Gore in Lemberga).

Podrobnejši program festivala je dostopen TUKAJ.

Vljudno vabljeni!