Odkrivanje talentov pri osebah z disleksijo


KDAJ: 18. 4. 2016 ob 18:00

KJE: UTŽO Ljubljana, Poljanska cesta 6, dvorana

INFORMACIJE: Meta Žgur, 01 433 20 90; meta.zgur@univerzatri.si


»Drugačen sem«. Ko srečate zelo uspešnega človeka, pomislite na disleksijo, to je bila lastnost večine velikih, znanih ljudi. Ljudje imamo med seboj veliko skupnega, več, kot mislimo. Vendar pa je vsak človek drugačen. Različnost otroka v predšolskem obdobju ni moteča, ker se lahko uči po svoje. V šoli se na začetku zatakne – otrok se mora premestiti iz svojega načina učenja na šolskega (enakost in linearno učenje). Mlad človek hitro razvije strategije, kako bi kljub svoji drugačnosti uspešno nadaljeval šolanje. Poti, kako uspe, da združi svoj način učenja s šolskim, so zelo različne in osebne.

Predavateljica bo spregovorila o odkrivanju talentov in spodbujanju teh pri otrocih, da jih ne bi šolski sistem označil za lene, ne sodelovalne, moteče …Kako bi lahko to preprečili in kako bi dali krila sposobnostim vsakega človeka sta glavni vprašanji, ki nas bosta vodili skozi predavanje.

Prof. dr. Ana Krajnc že več kot 20 let orje ledino na področju disleksije, medosebnih odnosov in transakcijske analize. Več

 

Vstop prost!

Lepo vabljeni!

Prijavite se