Online srečanje: Ali veste, kdo je Jami? Vam je poznana pripovedka o Svetem Socerbu? Kako dobro poznate zgodbo o Argonavtih?

SREČANJE ZA ŠIRITEV VEDENJA O REZULTATIH PROJEKTA ERASMUS+ “FOUR ELEMENTS” ali “ŠTIRJE ELEMENTI”


KDAJ: 27. 10. 2020 ob 10:00

KJE: Online (preko aplikacije Zoom)

INFORMACIJE: Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanimajo miti, legende in pravljice ter kako jih lahko uporabimo za učenje angleškega jezika


Štirje elementi, voda, zemlja, ogenj, zrak, nastopajo v mitih, legendah, pripovedkah. V antiki so širili znanje o svetu, neovrgljivo resnico o nastanku sveta, bogovih, živalih, odnosih in vsem drugem.

Kaj pa danes?

Poznavanje mitov, legend in pripovedk indoevropskega izvora nam krepi občutek pripadnosti evropski kulturi. Projekt pa je razkril tudi sodobne mite, kakršne uporabljamo v reklamah in drugod.

Štiri elemente smo povsvetili učenju o kulturni dediščini in hkratnemu učenju angleškega jezika. Avtorji smo pripravili module, učno gradivo v angleškem jeziku, ki upošteva zaznavanje oseb z disleksijo in je delno prevedeno tudi v mednarodni znakovni jezik.

PROGRAM DOGODKA

10.00 – 10.15 Urška Majaron: Oris strukture, vsebine in ciljev projekta Štirje elementi

10.15 – 11.00 Dušana Findeisen: Miti, legende, pripovedke -gradniki nesnovne kulturne dediščine

11.00 – 11.45 Lidija Bertoncelj: Kako uporabiti učno gradivo Štirje elementi za učenje angleščine. Praktični prikaz izvedbe

11.45 – 12.00 Odgovori na morebitna vprašanja udeležencev

Vljudno vabimo vse, ki vas zanimajo miti, legende in pravljice ter kako jih lahko uporabimo za učenje angleškega jezika, da se nam pridružite na tem online srečanju.

Kdaj: torek, 27. 10. 2020 od 10.00 do 12.00

Kje: Online (preko aplikacije Zoom)

Komu je namenjen: vsem, ki vas zanimajo miti, legende in pravljice ter kako jih lahko uporabimo za učenje angleškega jezika

Prijave na dogodek sprejemamo do 26.10.2020. 

Prosimo, izpolnite prijavnico in jo izpolnjeno pošljite na info@univerzatri.si. Prijava je obvezna.

Dodatne informacije: Urška Majaron, info@univerzatri.si, 070 790 329

Vabilo in program (pdf) >>

Prijavnica (wordov dokument) >>